De Achterhoekse vlag, trots op de Achterhoek.

Gisteren, voor ik naar het werk ging, heb ik in Doetinchem een sticker van de Achterhoekse vlag gekocht. Deze sticker komt op de auto te zitten.

De Achterhoekse vlag!

Ik ben trots op de Achterhoek. Het is allemaal nog redelijk kleinschalig en overzichtelijk. De mentaliteit spreekt mij wel aan, hoewel het soms ook best benauwend kan zijn. Toch zou ik niet graag ergens anders wonen dan in de Achterhoek. Natuurlijk, ik ben niet geheel objectief als geboren Achterhoeker, maar toch… het is een verdraaid mooie streek om te wonen. Alle oude gebruiken leven nog voort, soms een beetje aangepast aan de tijd, maar zij zijn herkenbaar.. “Meester” Heuvel heeft lang geleden een mooi boek geschreven over zijn jeugd en leven in de Achterhoek. Veel van wat hij beschrijft bestaat nu niet meer, maar er is ook verrassend veel bewaard gebleven vanuit die tijd.

De omslag van het boek van “Meester”Heuvel.

Opvallend is dat het boek van Heuvel nog steeds te koop is, onder andere bij diverse boekhandelaren maar ook bij Bol.com. Bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers is een groep mensen die zich bezighouden met het bestuderen van dit boek, de studiekring Meester Heuvel. Dit jaar hebben zij hierover een studie gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *