Bijna Kerst…….(in huis althans).

Kerstboom opzetten en versieren.

Vanmorgen de kerstboom uit de doos gehaald. Ja, wij hebben een nep boom gekocht dit jaar. Ieder jaar een nieuwe boom kopen is ook niet alles. Een echte boom valt af, staat nooit zoals je het wilt, kortom een nep boom is ook een optie. Toevallig bij een warenhuis in Wehl stond deze boom in de folder. Het opzetten van de boom was een fluitje van een cent, maar dan: het aanbrengen van de lampjes en niet te vergeten het versieren. De laatste twee dingen heeft Joke gedaan omdat ik vanmiddag moest werken.  Het heeft nog een hele tijd geduurd voordat het naar Joke haar zin goed was. De boom is echt mooi geworden, althans dat vind ik….Op verschillende plekken in huis kom je kerstversieringen tegen, heel leuk.  Na het versieren moest er wel even gestofzuigd worden, er lag van alles op de grond. Toen ik thuiskwam van de bibliotheek was Joke net een klein half uur klaar, puf, puf.

Bibliotheek en Pakjesavond.

Bij de bibliotheek was het vanmiddag rustig, een paar  moeders met kinderen, een aantal mensen in de ruimte “Werken en Studeren”, een kind dat een aantal kopieën wilde maken. De computer van de bibliothecaris deed het niet, althans een belangrijk programma. Alle vragen die normaal op de werkvloer worden opgelost werden nu naar de klantenservice doorgestuurd. Klantenservice heeft het druk gehad vanmiddag! Om vier uur naar huis. In verband met Pakjesavond sloot de bibliotheek een uur eerder, heel fijn. Thuis heerlijk gegeten en even de laatste geschenken ingepakt, en de gedichtjes even netjes overgeschreven. Vanavond vieren wij met ons tweeën Pakjesavond, inclusief lekkere dingen, gezellig!

Pakjesavond was heel gezellig, lachen om elkaars gedichtjes, blij zijn met de geschenken (en met elkaar…), lekker een kop koffie en een stukje van de chocoladeletter eten. De geschenken hoeven niet groot of duur te zijn, als ze maar met liefde en aandacht uitgezocht zijn, en dat waren ze ook!

Morgen een dag thuis, even op een pakket van PostNL wachten, maar ook boodschappen halen in Zelhem en misschien nog even op familiebezoek. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *