Een andere browser en zo.

Veilige browser en zoekmachine.

Zoals ik verteld heb in “Adieu Facebook” ben ik op zoek naar een veilige browser en zoekmachine. Heb onder andere gezocht op de website van Bits of Freedom. Daar kwam ik Startpage tegen en de Tor Browser voor Android.  Ik heb beiden geïnstalleerd en gebruik ze nu een beetje. Startpage werkt goed en snel, maar de Tor browser is een stuk langzamer, mede omdat hij standaard een VPN-verbinding opzet voor het internetverkeer. Door het gebruik van een VPN is mijn IP-adres niet te achterhalen voor en door anderen. Het nadeel is de lagere snelheid, maar dat is in het kader van de privacy niet zo heel  belangrijk.

Beiden hebben genoeg instelmogelijkheden om het naar eigen wens aan te passen. Tor heeft de mogelijkheid voor het gebruiken van add-ons, kleine programma’s die bepaalde zaken regelen. Een voorbeeld is een add-on die ervoor zorgt dat ik met iedere website die dit ondersteunt een beveiligde verbinding heb, wel zo’n prettig gevoel.

Misschien is dit het begin van een “Google vrij tijdperk”,  wie weet. Ik ga het zeker proberen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *