Adieu Facebook.

Facebook account verwijderd.

Gisteren heb ik mijn Facebook – account verwijderd, inclusief Messenger. De reden is het gebrek aan privacy en het alsmaar verzamelen van gegevens over mij als persoon. Al een tijdje ben ik, als ik op Facebook zit, bezig met de vraag  waarom ik gebruik maak van dit medium. Voel me niet echt gelukkig bij dit programma, voel mij soms een beetje bekeken terwijl ik ook andere mensen bekijk (volg). 

Voor mijn gevoel voegt Facebook niet iets belangrijks toe aan mijn digitale leven. Echte vrienden weten mij wel te vinden, via e-mail, mobiele telefoon, via mijn blog, of zij komen gewoon op bezoek. Ook zijn de Facebook vrienden voor het grootste deel geen echte vrienden, maar meer (soms zelfs vage) digitale kennissen. Het zijn ook mensen die ik voor het grootste deel van de tijd nooit zie of spreek. Waarom heten zij dan “vrienden”?

Nu nog Google….

Ik ben nu van één alwetend programma af, maar Google is er ook nog. Ook zij weten veel over mij en maken gebruik van deze kennis.  Surf ik op internet op zoek naar een bepaald onderwerp of artikel; gegarandeerd dat deze zaken terug komen in mijn zoekopdrachten. Ook dit voelt niet goed voor mij, alsof ik zelf niet kan beslissen wat ik wil doen en wil zien. Een andere gebruiker zal het misschien handig vinden.

Bits of Freedom.

Onlangs heb ik een website met handige tips en trucs gevonden voor een beschermd digitaal leven. Deze site heet Bits of Freedom en is bereikbaar op: https://www.bitsoffreedom.nl/     Ik kijk daar regelmatig op en leer er heel veel over communicatie vrijheid en privacy. Neem er maar een keer een kijkje. Ben nu aan het zoeken naar een privacy vriendelijke browser en zoekmachine. Als ik deze gevonden heb neem ik ook afscheid van Google. Ik word dan een beetje minder zichtbaar voor big brother, hoe zij ook mogen heten,: Facebook, Google of Overheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *