Een ontruiming en een controle.

Ontruiming nummer 22.

Nadat wij vanmorgen terug kwamen van de diabetescontrole van Joke en boodschappen halen stonden er een tweetal containers voor ons huis. De woning naast ons werd ontruimd. Hier woonde een gezin uit Syrië. Een vader, moeder en vijf kinderen, een heel huis vol. In de afgelopen zomer zijn zij vertrokken en niemand weet waar zij nu zijn. Het verhaal gaat dat het gezin in Duitsland zou zijn, maar of dat klopt, geen idee. Het huis heeft een paar maanden leeg gestaan, en volgens de verhuurder werd de huur  niet betaald, vandaar de ontruiming. De hele dag zijn mannen met het leeghalen van het huis bezig geweest. Er zijn twee grote containers vol geladen met spullen uit het huis. Ben benieuwd of zij morgen terugkomen.

Diabetes controle.

Joke moest vanmorgen naar de diabetes controle. Dit keer niet bij de internist, maar bij de diabetesverpleegkundige, in dit geval bij Jolanda Geessink. Deze verpleegkundige is een erg vriendelijke vrouw. Zij spreekt het Nedersaksisch dialect, dus zij praat gewoon “plat” met ons. Dit geeft toch een prettig gevoel, in dit geval is de gezamenlijke taal de verbindende schakel. Jolanda was zeer tevreden met de laboratorium uitslagen van Joke, en heeft dan ook een compliment gegeven. Het HBA-1C was prima! Ook ik ben heel trots op Joke, zij is best erg streng voor zichzelf. Misschien af en toe te streng…..

Na het bezoek aan Jolanda meteen doorgereden naar Zelhem voor de wekelijkse boodschappen. Binnen een uur waren de boodschappen gedaan en reden wij weer richting Hummelo. Toen wij de bocht om kwamen zagen wij de containers staan…

De middag hebben wij besteedt aan het huishoudelijk werk, dat moet ook gebeuren.Halverwege de middag het warm eten “panklaar” gemaakt, zodat wij vanavond op tijd aan tafel kunnen. Misschien vanavond nog even wandelen, maar dat zien we wel, als wij zin en energie hebben.

Dagverzorging.

Morgenvroeg valt Joke in bij de dagverzorging van “de Gouden Leeuw groep” in Hoog-Keppel. Zij werkt al jaren als vrijwilliger bij de dagverzorging. Het is leuk werk, en Joke kan heel goed met ouderen omgaan. Het is altijd wel aanpoten, maar Joke vindt dat niet erg. Als de gasten van de dagverzorging een fijne dag hebben, geeft haar dat een goed gevoel. Tegen de tijd dat Joke terugkomt uit Hoog-Keppel ben ik op weg naar de bibliotheek waar ik vanmiddag werk tot vijf uur. Wij zullen elkaar morgen overdag dus weinig zien, des te leuker is het om in de avond weer samen te zijn. Ik ben dus morgenvroeg alleen thuis, ga even een paar klusjes doen die gebeuren moeten, misschien ga ik de auto wel wassen, is ook nodig…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *