Een bloemstuk en de bibliotheek.

Naar de optometrist.

Vanmorgen moest Joke voor controle naar de optometrist. Gelukkig was alles goed en hoeft zij pas over een jaar terug te komen. Vervelender waren de oogdruppels. Joke heeft hier best last van gehad.

Werken in de bibliotheek.

Vanmiddag bij de bibliotheek aan het werk geweest. Mijn collega was vandaag voor het laatst aanwezig als vrijwilliger. Zij heeft een andere baan gevonden! De afdeling voor volwassenen, de living, was vroeger de entree en kantine van de oude technische school. Ik heb e nog les gehad…., lang geleden. de living is een groet ruimte, zoals je kunt zien op deze foto. Nu heet het gebouw van de oude technische school “t’ Brewinc”

Toneelstuk in de hal.

In de hal van ‘t Brewinc, het pand waarin onder andere de bibliotheek en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers gevestigd zijn, werd een toneelstuk opgevoerd. Het onderwerp was de Eerste Wereldoorlog, en dan met name de buitenlandse soldaten die in Nederland in kampen verbleven. Op de bovenverdieping bij het Erfgoedcentrum, is momenteel een tentoonstelling over dit onderwerp te zien. Het was erg druk, er moesten stoelen worden bijgezet. Deze stoelen kwamen onder andere uit de Factory, de afdeling voor jeugdigen in de bibliotheek. Zelf vandaag reserveringen zoeken (bijna onbegonnen werk), boeken terug in de kasten zetten, leners helpen met reserveren, of terugbrengen van materiaal uit andere vestigingen. De tijd vloog voorbij.

Toen ik thuiskwam stond er achter het huis op tafel een mooi kerststuk:

Bloemstuk van Joke voor de kerst.

Joke heeft op een stuk boomschors een bloemstuk voor de komende kerstdagen gemaakt. Je moet maar op het idee komen…. Het is heel mooi geworden! Bij thuiskomst was het al behoorlijk donker en het waxinelichtje brandde volop, heel gezellig!

Lenovo bellen over opladen.

Vandaag telefonisch contact gehad met de klantenservice van Lenovo. Ik vroeg mij af of ik de beide tablet’s gedurende de nacht aan de oplader kan laten staan. Het antwoord van Lenovo was dat dit inderdaad mogelijk was, de batterij schakelt zelf de stoomtoevoer uit waardoor er geen gevaar is voor het overladen van de batterij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *