Een vroeg begin van een drukke dag.

Bibliotheek en een mooi boek

Vanmorgen vroeg opgestaan, maar dat is niet zo erg. Voordat ik vanmiddag naar de bieb ga heb ik in de ochtend nog tijd om wat te lezen. Heb een mooi boek:  de erfgenaam”, van John Grisham. Het boek begint meteen al met het vinden van een lijk (is het zelfdoding of toch niet…?) Bij de bibliotheek even de Verklaring Omtrent Gedrag inleveren. Tegenwoordig is een dergelijke Verklaring nodig. De aanvraag voor deze Verklaring heb ik vorige week digitaal ingediend bij hete Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zaterdag was de Verklaring binnen! Soms malen ambtelijke molens best snel….. Ik heb trouwens geen idee wie ik vanmiddag als collega heb, op het rooster staat een collega als zijnde ziek. Verder is er een open inschrijving, dat wil zeggen dat iedere werknemer deze dienst kan overnemen, mits ij of zij toestemming hiervoor krijgt. Voordat ik begin met werken is er eerst een evaluatie van de proefperiode. Verwacht hier geen problemen mee, ik heb tot op heden nog geen klachten gehoord over mijn werk of omgang met bezoekers.

Zojuist de lay-out van mij blog aangepast. Vond het niet mooi dat de foto breder was als de tekst. Een poos aan het zoeken geweest, en het resultaat kun je nu zien. Ik wil alleen nog de achtergrondkleur aanpassen, zodat het verschil met de vorige lay-out niet te groot is. Hoop dat het goed is!

Evaluatiegesprek.

Vanmiddag een evaluatiegesprek met de vrijwilligerscoƶrdinator van de bibliotheek gehad naar aanleiding van mijn proefperiode. De bibliotheek is tevreden, en het contract wordt opgesteld. Over een poosje ga ik zelf ook vrijwilligers inwerken en lopen nieuwe mensen een aantal keren met mij mee om aan het werk “te snuffelen”. Na het  gesprek naar de werkvloer beneden. reserveringen zoeken en opruimen. Leners helpen die hun pasje verloren zijn, zoeken naar een fietssleutel, kortom: een normale middag. Gelukkig stond ik niet alleen in de bibliotheek, er was nog een andere vrijwilliger. Samen werken is leuker, en je kunt het werk een beetje verdelen, en dat hebben wij ook gedaan.

Om ongeveer half zes was ik thuis. Joke had het warm eten ook bijna klaar. Zij is vanmiddag naar de dagverzorging in het gezondheidscentrum in Hoog-Keppel geweest. Zij heeft net als ik een leuke middag gehad. Bij de dagverzorging hebben zij onder andere kerstmutsjes gemaakt van wol aan de hand van een YouTube filmpje. Het resultaat was mooi. Het warm eten was trouwens heerlijk,, complimenten aan de kok!

Vanavond thuis, beiden zijn wij moe geworden van deze middag. Even heerlijk rustig aan doen is het devies! Zelf werk ik  nog even door aan mijn blog, en Joke kijkt tv. Wij hebben net een kop koffie gedronken, lekker. Morgen heeft Joke controle in het ziekenhuis, wij moeten er om negen uur zijn, dus vroeg het bed uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *