Een paar dagen “van alles en nog wat”.

In de afgelopen dagen bij de bibliotheek gewerkt, met onder andere een theorie bijeenkomst en een normale werkmiddag. Maar ook thuis gaat alles gewoon door, dus ook gewoon meehelpen met het huishouden.

In de bibliotheek kwam een jongeman met de vraag naar leesboekjes op het niveau van groep 5 van het basis onderwijs. Deze jongeman is al vijftien jaar, maar hij is een vluchteling uit een Oosters land en heeft hier in Nederland een tijdelijke verblijfsstatus. Na veel gepraat over en weer met de nodige miscommunicatie heeft hij toch een paar leesboeken meegenomen.

Ook een al wat oudere dame sprak mij aan met de woorden: “jongeman, waar liggen de kerstboeken?” Zij bleek een boek nodig te hebben om een bepaald lied te leren. Helaas liggen de Kerstverhalen nog in het magazijn, dus mevrouw komt terug na Sinterklaas (met enige gesputter van haar kant)

 Thuis gaat het werk ook door, en Joke kan en hoeft niet alles alleen te doen. Zelf kan ik ook veel op het gebied van huishoudelijk werk, en ik vind het niet vervelend, dus gewoon meehelpen! Vaak kook ik thuis, vind ik leuk. Mannen, en ik dus ook, kunnen geen twee dingen gelijktijdig zoals vrouwen wel kunnen. Zelf kan ik rustig een uur bezig zijn met het vlees bakken, en de rest van het eten zo voor te bereiden dat het opgezet kan worden.  Ik doe dan ook niets anders. Dat lukt niet (man-eigen). Doe ik wel twee dingen, dan branden de aardappelen aan, verschroeid het vlees en het andere werk mislukt ook nog eens. Dus ik hou het maar bij een ding, en dat gaat dan goed.

Zelf met WordPress bezig geweest. Had een aantal vragen en deze heb ik via email naar hen gestuurd. Binnen no time had ik antwoord! Ik kan nu weer verder met mijn website/blog, en dat is prettig!

Ook zijn wij nog even naar Doetinchem geweest, Joke had een paar knutsel dingen nodig en wilde ook nog even naar de bibliotheek. Dit hebben wij vanmiddag gedaan, Beiden een paar boeken meegenomen, heerlijk: lezen!

Nu zijn wij terug uit Doetinchem en schrijf ik dit blog en kijkt Joke een tv-programma even terug. Voor vandaag, en eigenlijk het hele weekeinde, zit het werk er op. Morgen even iets leuks doen, en daarna begint de nieuwe week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *