Een nieuwe dag.

Het is nog vroeg als ik uit bed kom. Buiten is het aardedonker. In deze tijd van het jaar slaapt de dag nog even uit en duurt de nacht langer. Het zijn “de donkere dagen voor Kerst” zeggen veel mensen. Om het gezellig te hebben worden er in vele huizen kaarsjes aangestoken. Ook zie je nu al af en toe iets van een soort kerstverlichting bij mensen binnen en buiten. Mensen hebben behoefte aan warmte en licht, iets wat een kaarsje, en licht in het algmeen, ons kan bieden. Wij doen daar ook aan mee, ‘s-avonds een aantal waxinelichtjes aan, de verwarming op een aangenaam warme stand, kortom warmte en licht.

Vanmorgen ben ik vrij, vanmiddag een theoriebijeenkomst in de bibliotheek in Doetinchem. Kan nu mooi thuis even meehelpen met allerlei werk dat ook gedaan moet worden in een huishouding. Maar eerst ga ik rond 7 uur ontbijten, daarna de medicijnen innemen en even insuline injecteren. Zo, de dag kan weer beginnen! Ben benieuwd naar de theoriebijeenkomst, het thema is volgens mij de website van de bibliotheek en @Matt. De website is voor gastheren en gastvrouwen belangrijk, daar staat veel informatie op. Zo kun je bijvoorbeeld een boek reserveren, of lid worden. Maar je kunt ook zien in welke rubriek dat ene boek staat dat je zoekt, en of het aanwezig is in de bibliotheek; kortom erg handig! Het programma @Matt is een website met daarin de mogelijkheid om te declareren, maar ook om het werkrooster van een vestiging te bekijken. Ook kun je via @Matt je vrije dagen en vakanties inplannen. Ik neem aan dat tijdens de bijeenkomst verder nog meer dingen aan de orde komen die voor ons van belang zijn. Zal het vanmiddag wel zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *