Even fietsen.

Vandaag is Ziggo bij ons bezig geweest met het oplossen van een storing. Met enige regelmaat staan het beeld en geluid stil van de televisie. Het is net alsof hij stottert. Vorige week ook al een monteur geweest, die het naar eigen zeggen had opgelost. Hij plaatste gewoon een antenne-ingang erbij, even doorlussen zonder aarde-aansluiting, en zie: klaar, probleem opgelost (volgens hem). Natuurlijk was het niet opgelost! Deze door hem gebruikte oplossing is trouwens in het kader van de veiligheid ook niet toegestaan. Dus weer bellen met Ziggo, en voor vandaag een afspraak gemaakt. De monteur die nu kwam was een man met iets meer ervaring als de vorige. Na enig meetwerk, zowel binnen in de woonkamer en bij de verdeelkast van Ziggo, bleek het probleem in de kabel buiten te zitten. De kabel was ooit met het planten van bloemen beschadigd. Van deze kabel was de mantel helemaal verrot en dat gaf de storing….. De monteur heeft buiten staan graven, een lelie verwijderd en later weer gepoot, en de kabel opnieuw gelast. Na metingen in de woonkamer bleek dat nu de kabel storingsvrij het signaal doorgaf. Nu is het probleem opgelost (dat hopen wij..).

Vanmorgen het warm eten klaar gemaakt zodat wij rond de middag konden eten. De monteur was er wel, maar hij was afwisselend binnen en buiten bezig. Nadat de monteur klaar was zij n wij even naar de apotheek in Hoog-Keppel gefietst. Maar eerst even het plastic afval naar het milieuparkje gebracht. Wat heeft een huishouden toch een berg plastic afval! Alles, maar dan ook alles is verpakt in plastic, belachelijk gewoon!

Nadat wij bij de apotheek klaar waren wilden wij via de dijk tussen Hoog-Keppel en Laag-Keppel fietsen, maar er stond een straffe wind, en wij hebben ons gekeerd en zijn, vrij beschut, via de Hessenweg naar huis gereden. De omgevallen boom die gisteren nog het fietspad en de zandweg versperde was intussen opgeruimt. Gisteren heb ik hierover even de gemeente gebeld. Het is nog dezelfde dag verwijderd! Vanuit de Hessenweg naar de verbouwde supermarkt gereden, hadden nog een paar boodschappen nodig. Het ziet er nu heel anders uit. Groter en toch kleiner. Een ander kleur, grijs, domineert het interieur. Het is wel mooi, maar het is toch even wennen.

Na een heerlijk frisse fiestocht een kop koffie gezet met nog een stukje appeltaart erbij, genieten!

Omdat wij beiden bewegen belangrijk vinden fietsen wij vaak, maar ook een wandeling is niet verkeerd. Iedere dag proberen wij te bewegen, zeker nu onze lieve hond Jasper er niet meer is. Met Jasper moesten wij naar buiten om hem uit te laten, ongeacht het weer. Opvallend is wel dat wij eigenlijk nooit echt ziek zijn. Ja, af en toe een dag “snotterig” , maar wie is dat niet in het najaar en de winter? Echt ziek zijn wij eigenlijk nooit. Dat komt volgens ons omdat wij voldoende weerstand hebben mede door het regelmatig fietsen en wandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *