Een middag in de bibliotheek.

Vandaag met veel plezier gewerkt in de bibliotheek. Veel, heel veel, reserveringen klaarzetten voor onze leners. Heel veel boeken worden gereserveerd. Soms komen zij uit andere vestigingen, maar veel wordt door de bibliotheek medewerkers intern opgezocht. Dat opzoeken is soms een hele klus. Niet alles staat altijd goed in de kasten, en soms staan zij ergens anders, bijvoorbeeld bovenop op het display of op een thema-tafel. Goed zoeken dus… Opvallend vond ik dat een aantal jeugdige leners op het laatste moment naar de bibliotheek komen een een boek welke zij voor een presentatie nodig hebben te lenen. De kans is dan groot dat dit boek er niet is, omdat het uitgeleend is. En dat was vanmiddag juist ook het geval.
Er waren ook leners uit de provincie Overijssel. Zij wilden in “onze” bibliotheek een boek lenen. Gelukkig behoort dit tot de mogelijkheden. Met veel plezier heb ik dan ook een boek aan hen uitgeleend.
Als ik even iets niet weet is er altijd als achterwacht de klantenservice. Vanmiddag regelmatig contact met de medewerkster gehad, waardoor ik weer in staat was om een lener naar tevredenheid te helpen.
Mijn begeleidster was er vanmiddag niet, dus ik was als gastheer alleen. Tot ongeveer half vier was er een bibliothecaris aanwezig, en daarna alleen de medewerker in het deel van de bibliotheek waar de boeken worden ingeleverd. Samen hebben wij het gered!
Zo rond vijf uur weer op weg naar huis. Het was druk onderweg, mede doordat de rotonde bij Hummelo in de Rijksweg tussen Doetinchem en Doesburg gestremd was. Ben via de Kruisberg gereden.
Thuis heerlijk gegeten, en daarna een kop koffie gehad, lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *