Een nieuwe afscheiding plaatsen.

Vandaag hebben Greetje en Theo ons geholpen met het plaatsen van betongaas tussen hardhouten palen. Wij zijn rond een uur of elf begonnen en in de loop van de middag was het grotendeels klaar. Morgen even hedera kopen en tegen het gaas aanzetten. Het is de bedoeling dat het een mooie groene afscheiding wordt. De vorige afscheiding was met de storm van 18 januari omgewaaid.

Theo had een accuboormachine bij zich en wij hadden zelf een grondboor. Bij de firma Keuper hebben wij een grote hamer geleend voor heet inslaan van de palen. Dit was maar bij een paal nodig, de rest ging met het aandrukken door ons alle vier prima het boorgat in.

Woensdag bracht de Welkoop uit Zelhem het door ons bestelde materiaal, drie panelen van betongaas en een viertal hardhouten palen. Wij hadden niets opgemeten, omdat er drie schuttingen omgewaaid waren, een gok, maar het ging goed. De drie panelen waren voldoende om het ontstane gat op te vullen.

Het werk ging vlot, net na de middag stonden de panelen goed vastgezet aan de palen. Wel nog even bij Annette en Theo oude planken van de schutting opgehaald. Deze waren bedoeld om de ruimte tussen de tuin en het voetpad wat er achter loopt op te vullen en om te voorkomen dat het zand wegspoelt bij regenval.

Dinsdag hadden wij bij bouwmarkt De Tolbrug schroeven gehaald voor de beugels waarmee je het gaas bevestigd.  Volgens de medewerker die ons heeft geholpen waren dit de goede schroeven. Mooi niet, zij pasten niet door de klemmen heen. Theo en ik naar De Tolbrug en de schroeven weer geruild voor de juiste maat. Meteen even een paar boortjes gehaald, iedereen zegt dat je het moet voorboren. Dit hebben wij dus niet gedaan, na eenmaal boren bleef het boortje als klemvast in de paal zitten… Dus maar zonder boren proberen, en dat ging prima!

Joke en Greetje hadden intussen de buxus uitgegraven en verpoot, voor het nieuwe gaas hebben zij geen nut. Nu staan zij als afscheiding bij de containers en voor de coniferen. Het is mooi geworden, wij zijn er blij mee.

Nu is het een kwestie van afwerken en buiten goed schoonmaken. Er ligt veel zand op de stoep en het terras. Het is allemaal vochtig en blijft plakken op de stenen en tegels.  Het afwerken komt de komende dagen wel,  dat is vaak leuk werk, en heet heeft wel even tijd. Het belangrijkste is dat de afscheiding er staat.

Joke en ik zijn erg blij met de hulp die wij hebben gekregen van Theo en Greetje, samen hadden wij het heel misschien ook wel gekund, maar de hulp van bieden was meer dan welkom!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *