Smartphone

Smartphone lief en leed.

Gisteren met de smartphone aan de gang geweest. Een nieuwe app gedownload en geïnstalleerd. Het gaat om een screen lock met meldingsscherm. Het was nog een heel gedoe om de instellingen dusdanig te krijgen tot ik met het resultaat tevreden was. Uiteindelijk is het gelukt. Deze app geeft alle meldingen van de andere apps weer op het vergrendelscherm. Het geheel is handig, als er een melding is kan ik erop tikken en dan via de inlogpagina direct naar de app waar de melding vandaan komt. Het nadeel is volgens mij dat het vrij veel batterijcapaciteit kost…. Vaker opladen is dan de remedie.

De smartphone speelt een redelijk belangrijke rol in mijn leven. Het is voor een deel mijn venster op de wereld via het internet, maar ook gewoon een medium om contact te hebben en te onderhouden met familie, vrienden en collega’s. Ik kijk vaak op het scherm van de smartphone “is er een bericht waarop ik moet reageren?” , maar ook om even de weersvoorspellingen te checken. Natuurlijk is het ook gewoon een telefoon waarmee je kunt bellen en gebeld worden, hoewel deze functie niet zo belangrijk is voor een grote groep smartphone gebruikers. In mijn omgeving zie ik hetzelfde: mensen die op het beeldscherm kijken, nog even snel een bericht schrijven, even de agenda raadplegen, gewoon dingen doen die je met een smartphone kunt doen.

Een goede smartphone is een duur apparaat, dus het moet goed beschermd worden. Een glasplaatje op het beeldscherm welke volgens de verkoper onbreekbaar is, opbergen in een flipcover of gewoon een siliconen hoesje erom heen als backcover. Wat je er ook omheen doet, het is de bedoeling dat het toestel goed beschermd wordt. Behalve de fysieke bescherming van het apparaat is er ook nog zo iets als vertroetelen van het toestel. Ik zie vaak jonge meisjes met een heel grote portemonnee waar de smartphone dan weer in past. De portemonnee verdwijnt dan weer in een grote tas die goed wordt vastgehouden. Zij zullen de smartphone volgens mij met hand en tand verdedigen, mocht dit nodig zijn. Vaak is het hele leven van mensen terug gebracht tot inhoud van de micro sd-kaart. Deze geheugenkaart bevat hun hele leven, hun liefdes en hun liefhebberijen.

Heb je eenmaal een smartphone, dan moet je ook een abonnement hebben met een , vaak veel te grote, databundel zodat je het internet op kunt. Er zijn zoveel aanbieders op de markt, en het aanbod aan abonnementsvormen is bijna onuitputtelijk. Kiezen is moeilijk. Heb je eindelijk de slag van je, mobiele, leven geslagen met een puik abonnement, komt er weer een ander die nog beter, goedkoper en flexibeler is. Het leven van een smartphonebezitter is best ingewikkeld…..

Het is ook van groot belang dat je de juiste smartphone hebt, je mag vooral niet uit de toon vallen bij de groep waar je toe behoort. Desnoods maar een toestel met (te) veel toeters en bellen, alles is beter dan buiten de groep te vallen.Sommige groepen zweren bij een iPhone, anderen hebben liever een Android toestel en een groepje zweert bij de Windowsphone. Je bent ook veel tijd kwijt met het volgen van alle op smartphone gebied zodat je mee kunt praten met de groep.

Zelf ben ik niet zo’n nerd die alles van zijn smartphone weet, ieder onderdeel van het toestel kent en heeft verkend. Ik ben meer een normale  gebruiker, gelukkig maar….hoewel mijn vrouw soms het tegendeel beweert. Dat is het verschil tussen man en vrouw: mannen spelen graag met techniek, wij zijn dan net grote kinderen.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *