Fractievergadering GroenLinks en andere zaken.

Gisteren avond was er weer een fractievergadering van GroenLinks. Dit zijn altijd leuke vergaderingen. Het is het moment om de laatste politieke  nieuwtjes en soms ook roddel te horen. Wij vergaderen altijd in een ruimte in de “politiek vleugel” van het gemeentehuis in Hengelo. Gisteren avond duurde de vergadering gelukkig maar tot ongeveer 22.00 uur, ruim een half uur korter als normaal, met dank aan de voorzitter.

Behalve de lopende zaken werd de verkiezingscampagne uitgebreid besproken. Plannen werden gemaakt, namen werden bij activiteiten ingevuld, alles krijgt nu concretere vormen. Wij als GroenLinks gaan voor drie, en als het eventueel lukt, vier zetels. De lat ligt hoog,maar zonder ambitie kom je nergens, en zeker niet in de politiek!

Vandaag ben ik aan het werk geweest bij het Erfgoedcentrum. Zoals gewoonlijk was het gezellig, veel vrijwilligers, veel “leven” in de studiezaal. Een aantal vrijwilligers zijn bezig met het voorbereiden van een expositie tijdens de “Gelre-dag” van Omroep Gelderland op 3 februari aanstaande in het Erfgoedcentrum. Foto’s worden opgehangen, afbeelding van oude archiefstukken worden gekopieerd, alles wordt nog eens schoongemaakt, kortom wij zijn er druk mee!. Deze klussen geven de studiezaal iets meer leven, mensen lopen af- en aan, met veel enthousiasme wordt de zeem gehanteerd om de fotolijsten schoon te maken. Aan de mensen van het Erfgoedcentrum zal het niet liggen: de Gelre-dag wordt een daverend succes!.

Vanmiddag moesten Joke en ik weer naar de kapper. Omdat het best mooi weer was zijn wij met de fiets naar Toldijk gereden. Op de heenweg heerlijk de wind achter, maar op de terugweg natuurlijk pal voor…. Bianca heeft ons haar weer  mooi in model gebracht.

Normaal gesproken wandelen Joke en ik altijd na het avondeten, maar vandaag hadden wij geen van  beiden zin. Wij hebben vanmiddag al flink bewogen door naar de kapper te fietsen. Mogen dan ook de wandeling van vandaag overslaan, vonden wij beiden.