Herfststorm in januari.

Het KNMI waarschuwde al: donderdag 18 januari komt er een zware storm. Het advies was om niet de weg op te gaan als het niet echt noodzakelijk was, verder was het advies on vooral niet met aanhangers de weg op te gaan.

Onderweg naar het Erfgoedcentrum in Doetinchem heb ik verschillende omgewaaide en ontwortelde bomen gezien. Het rijden was niet prettig, maar het viel nu ook niet zo erg tegen. In de loop van de ochtend nam de wind in kracht toe. Je hoorde het buiten bulderen, en toen ik naar huis ging werd ik naar de parkeerplaats geblazen.

Thuis gekomen bleek  dat de schutting voor een deel was omgewaaid. Een deel van de middag zijn wij bezig geweest met het opruimen van alles, hameren en zagen, planken weghalen, kortom van alles doen om de tuin weer toonbaar te maken. De schade aan de planten valt mee, veel planten zijn nu in rust, en de rozen hebben het ook overleeft.

Vrijdag maar een nieuwe afscheiding gekocht. In dit geval wordt het betongaas waar wij hedera tegenaan laten groeien, hebben wij over een poosje weer een mooi groene afscheiding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *