Clematis Miss Bateman

 Bij ons achter het huis staat een clematis, een “Miss Bateman”. De clematis Miss Bateman bloeit wit. Het is een erg gemakkelijke plant, snoeien is niet nodig, en mag zelfs niet. Vorst overleeft de plant ook, hoewel hij bij ons tegen een muur aan staat. Vanmiddag liep ik even buiten en ineens zag ik de witte pluis zitten op  de uitgebloeide bloemen van de clematis Miss Bateman. Het zijn echte kunstwerkjes, kijk maar even naar de foto. Behalve de pluis die wit is van kleur zitten er ook bruinzwarte puntjes in de pluis. Dat doet mij denken aan zaadjes. De clematis bloeit ieder jaar uitbundig, een lust voor het oog! Een dergelijk makkelijke plant is ideaal. Opvallend dat nu, half januari, de pluis nog zo mooi is, je zou toch verwachtten dat het minder schoon zou zijn. Niets van dat alles. Ook in deze tijd van het jaar heeft de plant haar charme, alleen moet je het willen zien!