Een wandeling langs de dode arm van de Oude IJssel.

Vandaag een mooie wandeling van ongeveer vijf kilometer gelopen langs de dode arm van de Oude IJssel. Vanuit ons huis via de Dorpsstraat en Sliekstraat  naar de boerderij van Dolman. Daar de laan in tot de Rijksweg en toen overgestoken naar de parallelweg. Na een poosje wandelen richting Laag-Keppel linksaf geslagen een smal pad in.

Dit pad heb ik een keer gelopen tijdens een vierdaagse. Het was voor mij toen een onbekend stukje van de gemeente. Je loopt eerst een stuk langs bouwland en weilanden. Dan kom je bij de dode arm van de Oude IJssel. Toen wij langs de Oude IJssel liepen, was er een vrij jonge herdershond aan het zwemmen onder het toeziend oog van zijn vrouwtje. Opvallend vonden wij het grote aantal bramenstruiken. Dit plekje goed onthouden, kunnen wij binnenkort eens bramen gaan plukken…..

Op een gegeven moment zagen wij aan de overzijde van de dode arm kasteel Keppel liggen. Een mooi kasteel, tussen de  bomen en struiken door ligt het daar heel majestueus. In het water

Kasteel Keppel
Kasteel Keppel gezien vanaf de overzijde van de dode arm van de Oude IJssel

drijven waterlelies met witte bloemen, een mooi gezicht.

Joke heeft even op de waterdoorlaat, die naar de sloot langs de parallelweg loopt,

Joke geniet van het uitzicht.
Joke staat op de doorlaat en geniet van het uitzicht.

staan genieten van het mooie uitzicht. In de wei waar wij langs zijn gelopen lagen twee Lakenvelders heerlijk in de zon.

Wij zijn aan het begin van de middag gaan wandelen, eigenlijk op  het heetste moment van de dag. Toch was de wandeling daardoor niet echt te zwaar. Het is gewoon fijn om samen te wandelen. Wel drinken bij ons, zowel energydrank als water. De energydrank heeft Joke niet  nodig gehad, gelukkig maar.

Nadat wij bij de brug in Laag-Keppel uitkwamen, de brug bij het stoplicht, zijn wij via het fietspad weer richting huis gelopen. Nog even via de parallelweg naar de oversteekplaats bij dr. Nieuwenhuisen, en toen waren wij weer bijna thuis.

Het was een erg mooie wandeling, dichtbij huis en toch (bijna) helemaal nieuw. Een aanrader!