Een weekend in Hummelo met Vive la France.

Hummelo, Juni 2017
Vive la France 2017

Dit weekend  was weer de traditionele markt in Hummelo.  Voor de vijfde keer was er weer Vive la France in ons dorp.

Tientallen kramen stonden in het centrum van het dorp.  Van alles werd er aangeboden,  antiek en curiosa,  maar ook eten en drinken. De handelaren kwamen uit het hele land.  Al sinds het begin trekken deze dagen veel bezoekers. In het dorp was het een drukte van belang. Bij ons op het terras hoorden we de muziek en het geroezemoes van zeer veel bezoekers. Op verschillende plekken werd muziek gemaakt en liederen werden er gezongen  natuurlijk voor het grootste gedeelte in het Frans. De terrassen waren allemaal goed bezet, er was bijna geen vrije plaats meer te vinden. De horeca deed goede zaken tijdens dit zonnige weekend.

Vandaag voor de tweede keer even over de markt gelopen. Het was gelukkig niet zo warm als zaterdag middag. Nu stond er een heerlijk briesje. Wij hebben opvallend veel honden gezien. Eigenlijk is het te warm voor deze dieren. Joke merkte op dat er voor de dieren nergens een  bakje met vers water stond…….

Na een uur rondlopen zijn we weer naar huis gegaan.  Dit jaar hebben we niet zoveel   gekocht,  een paar ontbijt bordjes en een ijsje van “de Steenoven”. Ook de biologische boerderij van de familie Vels had een kraam, evenals fruitbedrijf ” de Kruisbrink” uit Toldijk.

Joke heeft nog een poosje staat praten met meneer Boonstra en zijn dochter. Deze dochter is van de leeftijd van Annette.

 

Een brocante kraam
Een kraam met brocante bij Vive la France in Hummelo.