Het is voorjaar!

Tijdens het uitlaten van Jasper zag ik in de berm een aantal paardenbloemen staan. Sommigen nog helemaal in de knop, een andere al wat verder los.

Het is nu begin april, maar het weer is erg onvoorspelbaar. Het is de afgelopen week ongekend warm geweest, en ook wel eens ‘s-nachts vorst aan de grond gehad.

Weet dat met onze trouwdag, de 24e april, het erg mooi en warm weer was. Tijdens de huwelijksreis sloeg het weer om en was het vaak somber en koud. In een plaatsje in Duitsland die wij toen bezochten lag vers gevallen sneeuw!

Ik kan wel merken dat het hele klimaat aan het veranderen is, de warme periode verschuift. Naar mijn gevoel hebben wij de afgelopen jaren mooier weer gehad in april als in de maand mei. Regelmatig waren de typische zomermaanden, zoals juni en juli, nat en vrij koud. Het is natuurlijk voor een groot deel onze eigen schuld, wij verpesten het milieu en maken de aarde langzaam kapot. Tijd voor actie zou ik zeggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *