De “Huiskamer van Hummelo”. 

Vandaag was de Huiskamer van Hummelo het onderwerp van een bezoek van het College,  de Raad en de Commissieleden van de gemeente Bronckhorst. Het was behalve het bezichtigen van het resultaat ook een kans om van gedachten te wisselen tussen de politiek en de Dorpsraad Hummelo. De aanwezigen maakten een wandeling door de dorpskern.  Er is veel werk verzet om het eindresultaat te krijgen zoals de leden van de Raad en de Commissieleden te horen kregen.  De riolering is vernieuwd,  de aankleding van de straten is verfraaid,  de straatverlichting werd gemoderniseerd met een ouderwetse uitstraling,  maar ook de kerk maakt nu meer deel uit van de kern. Voot het even uitrusten zijn op diverse plaatsen banken geplaatst.   

Belangrijk om te horen was dat er soms een verschil tussen de snelheid van de Dorpsraad en die van de gemeente is.  Voor de Dorpsraad was het soms moeilijk om de vrijwilligers aan zich te blijven binden,  het duurde zo lang voor er iets gebeurde….  Voor de gemeente en de politiek was de procedure goed,  het gaat nu eenmaal niet zo snel als burgers willen, alles heeft een procedure welke gevolgd moet worden,  de plannen moeten goed zijn. 

Aan het begin van de wandeling werd een oude handwijzer onthult door de burgemeester en een delegatie van de Dorpsraad,  samen met Bertus Rutjens en Charles Lourens. Deze handwijzer is door Bertus Rutjens en zijn zwager Charles Lourens gemaakt. Een belangrijke gast was Jan Markvoort, hij staat op een oude foto bij een identieke handwijzer. 

Onder het koffie drinken bij “de Gouden Karper”  werd deze ochtend afgesloten met een pluim voor het werk van de Dorpsraad. 

De Dorpsraad van Hummelo wil in de toekomst over meer zaken meepraten,  bijvoorbeeld over de vergrijzing,   en de krimp.  Belangrijk is het  wel om als Dorpsraad voor voldoende menskracht,  maar vooral voor draagvlak te zorgen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *