Bezoek aan de redactie van “de Gelderlander”. 

Vrijdag jongstleden was een delegatie van de Gemeenteraad en Commissieleden,  en een deel van het College van burgemeester en wethouders op bezoek bij “de Gelderlander” Kay Scholten, verslaggever en politiek redacteur,  had deze groep uitgenodigd. Het was de eerste keer dat een “gemeente” op bezoek bij een redactie was. Veel vragen vanuit de aanwezigen werden door Kay  en de redactiechef beantwoord.  Opvallend was dat de oplage van de editie Achterhoek en Liemers  als enigste titel groeit. Het aantal betalende lezers is fors gegroeid.  Helaas lezen jongeren de krant minder.  Zij maken vooral gebruik van de digitale krant. Het lezerspubliek is bij “de Gelderlander” erg trouw.” men is bijna lid van de krant ” aldus Henny Haggeman,  redactiechef editie Achterhoek en Liemers. 

Vanuit” de politiek ” was er enig commentaar op de koppen van de artikelen.  Schreeuwerig,  was een kwalificatie,  mensen worden op het verkeerde been gezet. Hoewel bijvoorbeeld Kay met een suggestie voor een kop komt,  ligt het maken van de kop toch echt bij de eindredactie. Ook werd hetzelfde verteld over de digidesk, de afdeling die de zogenaamde nieuwe media verzorgd. “vaak is er een spanningsveld tussen snelheid en het correct weergegeven van het gebeuren in de kop”.  De redactie gaf bij het begin van het bezoek aan dat,  als er nieuws vanuit  Bronckhorst te melden was,  dit meteen in de digitale versie zou worden opgenomen.  Helaas,  in dit geval voor de reactie,  was er geen primeur vanuit Bronckhorst te melden. 

Na een ronde over de redactievloer stonden er broodjes en drinken klaar voor “Bronckhorst”.  Unaniem was  men het eens over het nut van dit bezoek.  Er was toch wel zoiets als een primeur voor de redactie : de gemeente Bronckhorst was de eerste gemeente die met een grote afvaardiging op bezoek is geweest,  waarvan akte! 

Namens de gemeente bood burgemeester  Marianne Besselink een presentje aan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *