e-smoker. 

Zondagmorgen waren wij op bezoek bij familie.  Natuurlijk had ik mijn e-smoker bij mij.  Tijdens het koffie drinken nam ik een teug.  Mijn zwager schoot in de lach.  Op zijn vraag wat dat nu weer was heb ik hem over het dampen verteld.  En natuurlijk de reden waarom ik damp.  Nu wil het toeval dat de zwager wil proberen te stoppen met roken. 

Op weg naar huis merkte Joke op dat onze zwager misschien ook wel wilde gaan dampen.  Bij deze constatering bleef het ook.  Niet meer aan gedacht,  maar maandag in de loop van de middag belde de zwager op.  Of ik liquid voor hem had….. hij had een e-smoker gekregen. Afgesproken dat hij de liquid in de loop van de avond zou ophalen. Eènmaal bij ons hebben wij uitgebreid over het dampen gehad.  Hij had veel leeswerk op internet gedaan, en was goed voorbereid. Net als ik had  ook hij na een paar trekjes aan de smoker geen behoefte meer gehad aan shag. Prima toch?  Na een poosje gepraat te hebben over het dampen ging hij met liquid naar huis. 

Zelf ben ik een beginnende damper,  maar ik weet wel dat ik misschien nog iets meer “smaak beleving”  wil en een smoker die snel oplaadbaar is met een grote batterij.  Even aan het surfen geweest.  Op veel websites kom ik zogenaamde modbox smokers tegen, soms noemt men het ook wel bod mox.  Van  vrij eenvoudig tot zeer geavanceerde systemen. Een modbox ziet er totaal anders uit dan de gemiddelde e-smoker.  Het is een vierkant doosje met daarop de verdamper met de liquid. Volgens de gebruikers is het een prettig in de hand liggend systeem. De verdamper kun je of zelf bestellen of het zit er standaard op. Sommige verdampers hebben de mogelijkheid om de luchttoevoer te regelen.  Hierdoor is nog meer smaak beleving mogelijk. 

De smaak van een goede modbox is veel intenser. Jammergenoeg zijn deze systemen niet goedkoop,  denk aan een bedrag rond de 100 euro.  Misschien toch maar even sparen voor een goede modbox.  Het zal het dampen nog prettiger maken. 

Het voordeel van dampen is dat je als roker alleen een kleine hoeveelheid nicotine binnenkrijgt, maar geen andere stoffen die in de verbrandde  tabaksrook zitten.  Volgens onderzoek is dampen ongeveer 95% gezonder dan een sigaret. De nicotine hoeveelheid in de liquid kun je, als je het wilt,  verminderen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *