Koffie. 

Het is avond,  en al het werk is klaar.  Hoewel,  een kennis van ons zegt altijd : het werk is nooit klaar.  Hij mag dan gelijk hebben,  maar wij hebben voor vandaag het werk wèl klaar. Het huis “gedaan”,  een paar boodschappen halen, en eten koken. Best wel een gevulde dag. Natuurlijk ook nog met Jasper spelen.  Hij heeft recht op aandacht.  Niet dat hij ook maar iets te kort komt op dat gebied. Behalve spelen en knuffelen hebben we hem natuurlijk ook heerlijk uitgelaten,.  Aandacht,  knuffelen en wandelen zijn voor Jasper de hoogtepunten van de dag, en dan vergeet ik het allerbelangrijkste, het eten. 
Gisteren kreeg ik meer last van mijn rug.  Dit heeft iedere rugpatiënt met enig regelmaat. Vanmorgen kon ik niet zo goed bewegen,  maar gelukkig ; in de loop van de dag werd het beter. Een goed medicijn is een heerlijk warme, dampende kop koffie.  Koffie op de ouderwetse manier gezet,  in een percolator kan.  Even een minuut of 8 laten pruttelen ; en klaar is de koffie!  Een lekker sterk bakje! 

Koffie drinken is voor ons belangrijk.  Het is een ritueel waarbij wij de dag de revue laten passeren en plannen maken voor de rest van de dag.  Het is ook een moment van rust,  even de boel de boel laten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *