Even wandelen…… 

Vanmiddag is er schaatsen op de televisie,  ik ben niet zo’n televisie kijker,  en schaatsen kan mij niet boeien.   Buiten is het ongeveer vijf graden en bijna windstil.  Mooi om een eind te gaan wandelen. Opvallend is dat er mist op komst is. Vanaf de kant van  Zutphen rollen de eerste mistflarden richting Hessenweg. Boerderijen en andere bouwwerken verdwijnen deels uit het zicht.  De mist laat alleen maar een deel van het dak zien.  Verder lopende in de Hessenweg richting Sliekstraat blijkt de mist zich te beperken tot de kant van Zutphen,  maar dit blijkt gezichtsbedrog.  Eenmaal op de Sliekstraat zijn aan de rand van het bos weer mistflarden zichtbaar.  Bij een boerderij aan de  Zelhemseweg blaft een hond tegen van alles en nog wat.  Tussen het blaffen door  is het even erg stil, maar dan begint hij weer.  Wat zou hij nu weer zien?, ik kan er alleen maar naar gissen. 

Even later bereik ik de Spalderkampseweg,  het zandpad is goed begaanbaar,  maar op plekken waar geen zon komt is het verraderlijk glad. Goed oppassen waar ik mijn voeten en stokken neerzet,  ik heb geen zin in een valpartij. Onderweg op het  zandpad komen twee mountainbikers in volle vaart aangereden,  zij zijn duidelijk niet bang om te vallen,  en in een zoef zijn zij mij voorbij.  Ik hoor een deel van hun gesprek, luide stemmen die snel wegsterven als de afstand groter wordt. 

Het is tijd dat ik Joke een WhatsApp stuur,  zoals afgesproken.  Ik laat haar weten dat ik bijna thuis ben, nog een paar minuten.  Thuis is het behaaglijk warm en is de koffie klaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *