Het Dagelijks Bestaan in Zutphen. 

Vandaag heb ik een stukje gelezen over het project  “Het Dagelijks Bestaan” in Zutphen .  Met enige verbijstering gelezen dat zij hun huizen in de Mars  moeten verlaten voor nieuwbouw. 

Het is een project bestemd voor iedereen,  maar vooral voor jongeren tussen 14 en 24 jaar die zijn vastgelopen.  Het is een kleinschalig leer-en ontwikel project.  Het Samen leren,  werken en doen is het belangrijkste deel van het werk. In een motto wat zij gebruiken staat het volgende :

“ik ben,  omdat jij bent.  Ik ben omdat wij zijn ” Samen dus,  in alle facetten van het dagelijks bestaan. 

Het Dagelijks Bestaan is een open gemeenschap van mensen met gedeelde waarden. 

Dit project verdient het om door te kunnen gaan.  Voor alle mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen. Ik doe dan ook een beroep op iedereen om te proberen dit project te laten voortbestaan.  Hier is een rol voor de reguliere hulpverlening,  maar ook voor de zorgverzekering als financier van zorg.  Laten wij proberen om niemand buiten de boot te laten vallen!  Kleinschaligheid is bevorderlijk voor een goed herstel van de mensen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *