Mijn e-smoker en ik. 

Sinds een week rook ik een e-smoker.  Volgens de rokers van dit soort sigaretten heet het geen roken maar dampen. Waarom ben ik begonnen met het dampen?  Vrij simpel eigenlijk : ik moest vaak hoesten van de tabaksrook,  en dat vond ik maar niets.  Dampen heeft als voordeel dat je alleen maar een minimum aan nicotine binnenkrijgt en verder geen ongezonde stoffen zoals teer,  benzeen en andere onwelkome stoffen die ontstaan bij de verbranding van tabak. Nu nog heb ik de smaak ‘tabacco’,  maar ik haal binnenkort een andere smaak,  bijvoorbeeld ‘koffie’, eens kijken of ik dat lekker vind. 

Behalve voor mijn longen is het ook nog eens goedkoop. Momenteel kost een pakje shag ruim 10 euro.  Een flesje liquid,  zo noemt men de navulling,  kost nog geen 5 euro,  en een smaakje is vaak nog goedkoper. 

Het is wel even wennen,  je kunt de e-smoker niet tussen de lippen houden,  je hebt je hand wel nodig om de smoker vast te houden.  Ook voor de omgeving is het wennen.  Het ziet er anders uit,  en de vertrouwde tabaksrook is er ook niet meer,  evenals de adem die naar rook stinkt. 

Na een week kan ik concluderen dat ik blij ben met de e-smoker. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *