Bomen excursie. 

Bomen zijn van levensbelang voor de mens.  In ons Bronckhorster landschap zijn veel landgoederen met bos. Bronckhorst kent veel soorten landschappen,  ieder met zijn eigen specifieke bomenpopulatie.  In deze landschappen  moeten we de streekeigen bomen bij voorkeur weer aan planten. Ook om onze huizen zijn veel bomen te vinden. Net als alles wat leeft hebben ook bomen behoefte aan verzorging ; regelmatig onderhoud komt de veiligheid ten goede.  Dood hout wegsnoeien, slechte bomen vervangen door nieuwe aanplant.  Tijdens een excursie vanuit de gemeente kwam de vraag aan de orde of je inheemse  bomen moet planten op de plekken waar uitheemse soorten staan die vervangen moeten worden. Iedereen was het erover eens dat inheemse soorten de voorkeur hebben. Ook de vragen van inwoners over de overlast van bomen was een onderwerp van gesprek.  Als bewoners klagen over bomen in hun omgeving  is de communicatie vanuit de gemeente van groot belang.  Zomaar kappen is er niet meer bij.  Bomen zijn behalve belangrijk ook beeldbepalend voor een straat of wijk.  Bomen zijn soms zeer bijzonder omdat zij een stukje geschiedenis vertegenwoordigen,  deze bomen verdienen de volledige aandacht en zorg vanuit de gemeente. 

 Laten we zuinig zijn op wat we nog hebben!  Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *