Modderballet.

DSC00496In Hummelo is men druk bezig met de “Huiskamer” van Hummelo. In het centrum liggen de straten eruit, er wordt een nieuw rioleringsstelsel aangelegd, en de bestrating, nu asfalt, wordt vervangen door klinkers. Het weer was de afgelopen weken niet echt optimaal, dus er is nu sprake van overlast door kapotgereden bermen, veel modder op de wegen, kortom het is een vieze bende. Verkeer dat in het centrum van het dorp moet zijn wordt omgeleid, en vaak zijn het grotere vrachtwagens. Deze nemen dan ook even een stukje berm mee bij het rijden. Het gevolg: diepe sporen die nu vol water staan. Maar ook personenauto’s rijden vaak voor een deel door de bermen, de wegen in het centrum zijn nu eenmaal niet zo erg breed. Voor wandelaars, met of zonder hond, fietsers en andere passanten is het een moeizame tocht om alle modder te ontwijken. Mensen met een hond zijn lang bezig om het dier weer en beetje schoon te krijgen.

Bij de aanleg van de rondweg werden er ook veel bermen kapotgereden. De gemeente heeft toen, na enige aandrang, de bermen na het gereedkomen van de rondweg weer hersteld. Ik hoop dat de gemeente dit nu ook in het dorp Hummelo en de wegen rondom het dorp gaat doen, kunnen wij weer wandelen zonder al te vies te worden.

In januari was er de jaarlijkse slipjacht van de Soestdijkse Jachtvereniging. Een mooi gezicht, alle paarden en ruiters, maar minder mooi dat zij bij het oversteken van het land maar over het Doesburgse Pad zijn gegaan. Dit pad, vanaf de Stokhorsterweg tot aan de rondweg, is nu en pad vol gaten en hobbels als gevolg van alle paardenhoeven die dit pad hebben bereden. Voor iedereen is het moeilijk begaanbaar, maar vooral als je wat slechter te been bent. Hoop ook dat dit wordt hersteld. Het is uiteindelijk een voetpad en geen ruiterpad.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *