Hybride autorijden.

Prius.Sinds een week rijden Joke en ik in een hybride auto; een Toyota Prius. Behalve hybride is de wagen ook nog eens een automaat. Twee dingen waar ik aan moest wennen.

De eerste ervaringen zijn prima; het niet meer hoeven schakelen is prettig. Veel rustiger rijden, hoewel ik in het begin wel regelmatig wilde koppelen en schakelen. Een belangrijk voordeel van de automatische transmissie is dat ik tijdens het rijden geen pijn meer heb in mijn linker been en ook minder last heb van de rug daardor.

Hybride rijden is ook even wennen; ineens onder het rijden valt de motor op benzine stil en ga je verder op de batterij. De eerste keer was best schrikken. Rij je op een 80- kilometer weg en ineens hoor je de motor niet meer….. even een moment van paniek.

Het rijden met een hybride wagen is ook nog eens zuiniger dan een auto met benzinemotor. De eerste week een  gemiddeld verbruik van 1: 20,8. Dit is zuiniger dan de vorige auto, een drie cilinder Volkswagen Polo, ooit heeft gereden. De Prius is ruim 450 kilo zwaarder dan de Polo, maar kost bijna evenveel aan wegenbelasting; hij is 1 euro per maand duurder.

Ben nu aan het kijken hoe en waar de navigatie up to date gebracht kan worden, en wat dat kost; ik ben en blijf een zuinige Hollander. Na een week rijden is de conclusie: een heerlijke wagen om in te rijden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *