Fietspad Hessenweg.

Sinds enige tijd is er een nieuwe asfalt laag aangebracht op het fietspad in de Hessenweg, vanaf Hummelo tot aan de Oude Zutphenseweg. Het werd ook tijd; het fietspad was bar slecht. Er zaten veel gaten en hobbels in. Niet echt fijn fietsen dus.

Deze week hebben Joke en ik gebruik gemaakt van dit fietspad. Het asfalt is mooi glad, je voelt geen hobbel of bobbel meer. Dit is echt een verbetering…..ware het niet dat het pad veel te smal is. Twee fietsers kunnen elkaar niet passeren. Als er iemand aankomst, stappen wij even af om het pad vrij te maken en vooral om geen gevaarlijke stunts te hoeven uithalen om op de fiets te blijven.

Het deel van het fietspad vanaf de oude kleuterschool, wat nu “de Warande” heet richting Hoog-Keppel is visueel een stuk breder. Dit geeft een veiliger gevoel als gebruiker van het fietspad. Bij het nieuwste deel heeft men de versmalling visueel breder proberen te maken door er aan de zijkanten split neer te gooien. Het idee is prima, maar als je van het fietspad afgaat kom je een stuk lager terecht, maar erop komen vanaf het zandpad lukt helemaal niet. De rand van het asfalt is gewoon te hoog. Kom je per ongeluk met je band naast het fietspad, dan val je gegarandeerd!

Van de Dorpsraad hoorde ik dat zij dit ook al bij de gemeente hadden aangekaart. En met de Dorpsraad nog meerdere mensen. Ik vraag mij af waarom het pad niet meten breder is gemaakt. De zijkanten zijn wel mooi weg geschaafd, maar de asfalt laag is aanzienlijk smaller. Is het een vorm van bezuinigen? Was het asfalt op?( grapje). Ik weet het niet. Wel weet ik dat dit geen goede reclame is voor een toeristische gemeente zoals Bronckhorst graag wil zijn en is. Zelf denk ik nog wel eens aan de fietspaden in Drenthe. Daar zijn de paden vooral heel breed. Een genot voor de fietser.

Mijn vraag is nu: breng dit punt nu onder de aandacht van de gemeente. Het is niet echt veilig fietsen in onze mooie gemeente. De inwoners, en de toeristen verdienen een goed en breed fietspad, ook in verband met de veiligheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *