Verkeersveiligheid.

Ik maak mij zorgen over de verkeersveiligheid in mijn dorp Hummelo. Wat is er aan de hand? Het volgende: als ik met de fiets vanaf ons huis naar Doetinchem fiets rij ik over de Dorpsstraat. Dit is eigenlijk een vrij rustige weg nu de rondweg klaar is. Toch is het nu onveiliger als in de tijd voor de realisatie van de rondweg.

Het fietspad vanaf de Greffelinkallee richting Doetinchem is erbarmelijk slecht. De gaten en barsten zitten in het wegdek. Veilig fietsen kun je alleen maar op de rijbaan, met alle andere onveilige situaties die daardoor kunnen ontstaan. Velen fietsen over deze weg, maar mijden het fietspad; inwoners, scholieren, toeristen, enz. enz. enz.

Bij de presentatie van de plannen voor de Huiskamer van Hummelo kwam dit fietspad ook aan de orde. Helaas wist de ambtenaar van de gemeente Bronckhorst de aanwezigen te vertellen dat er eigenlijk geen geld was voor het onderhoud…… Te gek voor woorden! Wel 500.000 euro uitgeven aan een Huiskamer, maar geld voor het opheffen van een zeer gevaarlijke situatie is er niet. Ik wacht met smart op de eerste claim die de gemeente aan haar broek krijgt van een fietser die letsel of schede heeft opgelopen door dit slechte fietspad. Moeten er eerst ernstige ongelukken gebeuren voordat er iets wordt gedaan ? Ik hoop dat ik te pessimistisch ben, maar ik verwacht eigenlijk geen verbetering van het fietspad op korte termijn! Ik vraag dan ook aandacht voor dit fietspad, aandacht en opknappen.

Deze vraag aan “de politiek” heb ik aan mijn eigen fractie in de gemeenteraad, GroenLinks, gesteld. Ook is de vraag bij de Dorpsraad Hummelo neergelegd. Ik hoop dat de vraag ook het College van Burgemeester en Wethouders zal bereiken. Is verkeersveiligheid geen taak van de gemeente, en heeft zij geen “zorgplicht” voor haar inwoners?

Een oplossing is niet direct voorhanden, maar de huidige situatie is onacceptabel en een schande voor de wegbeheerder, de gemeente.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *