Smart industry en breedband.

In het mooie Achterhoek is een revolutie gaande. Bedrijven, scholen en overheid hebben de term “smart industry” omarmt. Wat is smart industry nu eigenlijk? Smart industry wordt wel de vierde industriĆ«le revolutie genoemd. Bedrijven gaan de allernieuwste technieken op het gebied van digitalisering, productietechnieken en informatieoverdracht combineren .

Het gevolg van het bovenstaande is dat de regio Achterhoek zich kan onderscheidden van de rest van Nederland. Het omarmen van de smart industry  zal een geweldige stimulans zijn voor de werkgelegenheid en zal zorgen voor hoogwaardige werkgelegenheid.

Er is echter een probleem: er is nog lang niet in alle delen van de Achterhoek snel internet beschikbaar. Dit speelt vooral in het buitengebied een rol. Veelal werkt men nog met een telefoonlijn, en die is gezien de capaciteit die het heeft te traag. Redenen genoeg voor de lokale overheden om op zoek te gaan naar een aanbieder die de Achterhoek van glasvezelverbindingen wil voorzien. Helaas zijn dit soort aanbieders moeilijk te vinden. De reden: het is economisch gezien niet interessant genoeg. De regio Achterhoek heeft plannen voor het zelf aanleggen van glasvezel middels een BV.

De laatste tijd is er echter een stap voorwaarts gemaakt. Aanbieders hebben nu in eens wel belangstelling voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Begin december komen de overheden uit de Achterhoek bij elkaar en dan worden veel dingen duidelijker. Niet alleen voor de regio, maar vooral voor haar inwoners.

Wordt vervolgd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *